zestaw narzędzi kowalskich
zestaw narzędzi kowalskich
Dziś uratowałem od huty zestaw narzędzi kowalskich nie jest kompletny, i szukam spis, wykaz narzędzi. pomocy 

Re: zestaw narzędzi kowalskich
Dzielnych ludzi którzy własną piersią osłaniają narzędzia kowalskie przed hutami trzeba natychmiast wspomagać w ich walce
Proszę więc uprzejmie wg zaleceń : ta niebieska to oryginalny spis załączany do każdej skrzyni przez producenta, druga biała to strona z katalogu Centrali Technicznej z 1966 roku Co do układania to nawet idiotyczna Pani z programu w jednej znanej stacji telewizyjnej by sobie nie poradziła do końca z tą skrzynią
Już mówię dlaczego. Zestaw był produkowany przez Warsztaty Szkolne przy Zakładzie Karnym w Sieradzu a wśród takiej klienteli ciężko było zachować dokładna powtarzalność
Będziesz więc miał kłopot z poprawnym zamocowaniem w przewidzianych miejscach z: kleszczami L= 500 i jak wstawisz Stożek do kowadła w przewidziane miejsce to nie zamkniesz skrzyni
Podobnie ma z tym mój znajomy który posiada taką skrzynię jeszcze bez śladów rąk ludzkich prosto z GS-u z lat siedemdziesiątych

Re: zestaw narzędzi kowalskich
Czytając twojego posta poczułem się jak James Bnd.
Wielkie dzięki tego szukałem. Czytając spis dochodzę do wniosku że mam spore braki w sprzęcie. Ale nic to( jak mawiał Wołodyjowski) ,teraz wiem czego szukać